Hvis jeg skulle få bruk for support – hvor lang tid bruker dere på å besvare min henvendelse?

– Du kan ringe oss på telefon +45 70 55 55 86, mandag–torsdag kl. 10–17, fredag kl. 10–15 og lørdag kl. 10–14.

Vi har en kort svartid på telefonen – og det er bare unntaksvis så travelt at vi ikke kan besvare ditt anrop med det samme,

hvis du legger igjen beskjed, ringer vi opp igjen etter kort tid, eller på det tidspunktet du ønsker.

 


 

Hvordan sender dere, hvor lang er leveringstiden og hva koster det?

– En stor av de programmene vi selger, distribueres via ESD – Elektronisk Software Distribusjon. Det vil si at du kjøper programmet og deretter downloader det via internett på få minutter. Det er raskt, enkelt og omkostningseffektivt, dvs. ingen leveringsomkostninger.

– I praksis mottar du en e-post som inneholder produktnøkkelen til bruk ved aktivering av programmet, lenke til bruk ved download av programvaren, samt en dansk veiledning med enkel trinn for trinn installasjonsguide.

– Enkelte softwareprodukter, for eksempel våre Windows 7 operativsystemer, bortsett fra Windows Ultimate, leveres også som fysisk forsendelse med oversending av DVD installasjonsmedie og COA-label med lisensnøkkel.

– Noen kunder foretrekker å få levert programmet som tradisjonell DVD-løsning, i stedet for ESD. Når det ønskes sender vi en fysisk pakke, inkl. produktnøkkel til bruk ved aktivering av programmet og en dansk veiledning med enkel trinn for trinn installasjonsguide.

– Fysiske produkter distribueres som pakker med Posten Norge, track and trace-informasjon og mottakerkvittering, så vi har størst mulig sikkerhet for at pakken kommer raskt, sikkert og enkelt frem til deg.

– Leveringsomkostningene for alle pakker til Norge:

Vekt opp til 1 kg:  39 NOK

Vekt fra 1 kg opp til 5 kg:  49 NOK

Vekt fra 5 kg opp til 10 kg:  59 NOK

Vekt fra 10 kg opp til 20 kg:   99 NOK

– Leveringstiden for lagervarer som distribueres elektronisk er maks. 24 timer og 1-2 virkedager for varer som fremsendes i fysisk form med Posten Norge.

 Hvordan virker det med ESD?  Er det ikke bedre med en «gammeldags» cellofaninnpakket softwarepakke?

– Etter vår mening, så ikke nødvendigvis. De «gammeldagse» softwarepakkene med CD/DVD og produktnøkkelkort ble født i en tid hvor det var den eneste funksjonelle måten å få software ut til forbrukeren på. Og for mange er det en løsning som fremdeles fungerer fint.

– I dag finnes det imidlertid gode alternativer. Internettforbindelsene er blitt vesentlig raskere og det er kommet mer effektive måter å gjøre tingene på. I dag kan du downloade software via hjemmesider som PC-servicecenter.dk og deretter stå for installasjonen selv.

– Den innlysende fordelen er at man slipper turen til butikken og kan hente og installere software når det passer, døgnet rundt, også i weekenden. Samtidig er det en besparelse, da både vi og softwareprodusentene sparer omkostninger til innpakking, forsendelse og ekspedisjon.

– Hører du til dem som allikevel foretrekker en tradisjonell DVD-løsning, kan vi også klare det. Velger du denne løsningen, sender vi en tradisjonell fysisk pakkes, slik du kjenner den.

 


 

Er det sikkert å handle på PcMac.no?

Ja, absolutt. Vi følger retningslinjene fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDHI) og de nyeste reglene i Forbrugerrettighedsdirektivet af 13.6.14 om nettbutikkenes opplysningsplikt, angrerett og returnering. Betaling foregår sikkert med for eksempel Visa, Mastercard eller over faktura.

– Enhver kontoopplysning som tastes inn i forbindelse med kjøp og bruk av kredittkort overføres i kryptert form (SSL) og data gis ikke videre, eller brukes ikke i andre sammenhenger.

 


 

Hva hvis jeg får bruk for hjelp til installasjon og aktivering av programmet?

– PC-MAC Servicecenter Hellerup hjelper gjerne, og uten betaling, med telefonisk support og svar på alle spørsmål i forbindelse med installasjon og programaktivering.

 


 

Er det noen form for garanti ved kjøp av programmer hos dere?

– Som kunde hos PcMac.no er du omfattet av en installasjons- og produktaktiveringsgaranti, som betyr at du har rett til å angre kjøpet ditt og levere tilbake softwarelisensen, såfremt det innen 30 dager etter mottak ikke har lykkes deg å installere og aktivere programmet på korrekt vis. Les mer om installasjons- og produktaktiveringsgarantien her.

 Hvordan er det med betalingsgebyrer og forsendelsesomkostninger? Kan jeg regne med den prisen som står utenfor varen?

– Det er ingen betalingsgebyrer hos Pcmac.no.

– Forsendelsesomkostningen vises og er utregnet med det samme, så du som kjøper allerede fra start ser den samlede prisen inkl. levering – og ikke først til slutt i betalingsforløpet.

 


 

Sørger dere for å lagre produktnøkkelen min, eller skal jeg sørge for det selv?

– Vi anbefaler absolutt at du selv sørger for å printe eller lagre produktnøkkelen din et sikkert sted, hvor den lett kan finnes igjen. I løpet av et år selger vi mange softwarelisenser og vi kan dessverre ikke ta ansvaret for å arkivere og lagre alle de enkelte produktnøklene for evig tid. Derfor bør du lagre din produktnøkkel, pass godt på den og sørg også for at uvedkommende ikke får adgang til den.

Kan jeg laste ned min software igjen, hvis jeg får bruk for å gjeninstallere den?

– Hos PcMac.no kan du hente samme software flere ganger, uten ekstra betaling. Installasjonsfilene til alle softwareprogrammer som er solgt og selges i nettbutikken, ligger tilgjengelig på vår server i «skyen», og de kan downloades derfra. En annen mulighet er å lagre installasjonssoftwaren på et eksternt medie, for eksempel på en DVD eller et annet digitalt lager, så du har lett tilgang til den, hvis du får bruk for å gjeninstallere. Instruksjon for hvordan du brenner en DVD med installasjonssoftware følger med installasjonsveiledningen.

                            


 

Betaling med kredittkort via PayPal – hvordan foregår det?

– Det kan betales med Visa eller MasterCard. Betalingen er 100% gebyrfri.

– Betalingen foregår via PayPal som er en enkel og sikker betalingsmetode som brukes av millioner av kunder verden over.

– Det kan betales direkte og helt gebyrfritt med kredittkort via PayPal – også selv om man ikke har – eller ønsker å få en PayPal-konto.